Ademhaling
Level Up

Ademhaling Next Level

Master de kracht van adem

In deze masterclass leer je meer over de fysiologie van ons ademhalingssysteem en hoe ademhalingsoefeningen kunnen bijdragen aan jouw gezondheid en welzijn. We gaan oefenen met verschillende ademhalingstechnieken en bespreken de relatie tussen ademhaling en stress, slaap, concentratie, het immuunsysteem en diverse aandoeningen. Na de cursus ben je in staat om met behulp van nieuwe inzichten en technieken de regie over jouw lichaam en geest stevig in eigen hand te nemen.

Deze vijf uur durende workshop voor gevorderden wordt verzorgd door mede-oprichter van de Kievitshof en ademcoach Sebastien Klein. Sebas trainde een jaar met de bekende Wim Hof en verdiepte zich in verschillende stromingen, theorieën en toepassingen van ademwerk. Door inzichten uit yoga, rebirthing, deep breathing, equal breathing, box breathing en alternate nostril breathing te combineren, ontwikkelde hij een unieke workshop waarin hij zijn kennis van deze uiteenlopende ademtechnieken op zijn geheel eigen en energieke wijze deelt met jou en de andere deelnemers. 

Duik in theorie én praktijk

Het lesprogramma van deze enerverende en verhelderende dag bestaat uit theorie en praktijk. Sebas deelt zijn kennis in enthousiaste colleges over hoe ademhaling; stress kan verminderen, het zenuwstelsel kan sturen, jouw cardiovasculaire gezondheid kan bevorderen, het immuunsysteem kan boosten en je concentratievermogen kan verbeteren. Ook leer je welke achterliggende principes jouw lichaam beïnvloeden en hoe je ademhalingstechnieken kan in je dagelijkse routine inbouwen om je leven blijvend te verbeteren. Bij elk blok gaan we bovendien praktisch aan de slag met specifieke ademhalingsoefeningen die passen bij het thema van dat uur. Zo krijg je gerichte oefeningen om te ontspannen, je longfunctie en bloedsomloop te verbeteren, het immuunsysteem te versterken, je concentratie te verbeteren en effectiever te dealen met stressvolle situaties.

Direct jouw plekje reserveren?

Kijk dan onderaan deze pagina voor beschikbare datums of bekijk onze kalender met alle workshops and retraites op de Kievitshof.

 

Voordelen gezondheid

  • Stressvermindering en ontspanning
  • Verbetering longfunctie, bloeddruk en hartslag
  • Verbetering ademhaling (o.a. astma, long COVID, COPD)
  • Verbetering sportprestaties
  • Verbetering slaapkwaliteit
  • Behandeling angst en depressie
  • Versterking immuunsysteem
  • Meer concentratie en helderheid

Onbekend met ademwerk?

‘Ademhaling Next Level’ is bedoeld voor iedereen die al enige kennis en ervaring heeft opgedaan met ademwerk. Ben je nog onbekend met de materie? Dan raden we aan eerst de workshops ‘Stress de Baas’, ‘Ademcirkel (op locatie)’ of ‘Ademcirkel (online)’ te volgen.  


Workshops ademwerk immuunsysteem stress zenuwstelsel