Cursus Chakrapsychologie & Yoga

OVER DIT EVENEMENT

Cursus Chakrapsychologie & Yoga
Een deep-dive met jezelf
De relatie tussen lichaam en bewustzijnBen je klaar voor een ontdekkingstocht naar en door jezelf? Ik neem je graag mee op reis door de chakra’s!Jouw lijf drukt uit wie je bent, wat je hebt ervaren in jouw leven en hoe je in de wereld bent. Dat wordt duidelijk zichtbaar en voelbaar in o.a. hoe je beweegt, waar je spanning verzamelt, hoe je ademt, waar je energie ervaart of juist een gebrek daaraan.
Aan de hand van de chakrapsychologie, yoga en oefeningen leer je in deze cursus jouw lichaam en adem beter kennen en je ontdekt hoe jouw lichaam jouw bewustzijn spiegelt.Deze oeroude, diep doorleefde kennis ligt zo dicht bij de kern van ons Zijn dat zij ons verbindt met onszelf in alle facetten van ons bewustzijn en onszelf als verbonden geheel. Je krijgt kennis aangeboden, gaat ervaren hoe dit is voor jou en doet eigen inzichten op. Dit proces van openen en verbinden geeft je toegang tot de diepe wijsheid van jouw eigen lijf, jouw innerlijke waarheid en innerlijk kompas.
Het is verder ook een heel praktisch pad. Je gaat zien wat jouw lichaam je toont en hoe je daarmee kunt ‘werken’ d.m.v. yoga, adem en andere oefeningen. Dat is een schat die je mee kunt nemen je dagelijkse leven in.Voor wie?
Voor iedereen die zichzelf beter wil leren verstaan, op ontdekkingstocht wil in zichzelf, geïnteresseerd is in de chakrafilosofie en/of de relatie tussen lichaam en bewustzijn.
Je hoeft geen doorgewinterde yogi te zijn om mee te doen. Enige vertrouwdheid met je eigen lichaam is wel fijn. Neem bij twijfel even contact met me op.Wat kun je verwachten?
10 bijeenkomsten van 3 uur bestaande uit:
– Introductie in het chakrasysteem, gekoppeld aan de wervelkolom en de rest van het lichaam, leeftijd/levensfase, elementen, bewustzijnsontwikkeling.
– Inhoudelijke teaching per chakra.
– Online intro per chakra (ongeveer 15 minuten) voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst. Te bekijken op een moment dat het jou uitkomt in de week voorafgaand aan het samenzijn. Zo starten we met dezelfde voorkennis en kunnen we tijdens de bijeenkomsten de diepte in.
– Jij bent in de natuur en de natuur is in jou: de relatie tussen de chakra’s en de elementen.
– Yogales, incl. meditatie en ademoefeningen afgestemd op het chakra dat wordt behandeld.
– Mantra’s & Yantra’s behorende bij de chakra’s.
– Per chakra verschillende beoefeningen voor thuis (optioneel)
– Uitwisseling en delen van ervaringen. Verbinden vanuit eigen ruimte en eigenheid; de verbinding met jezelf is de basis. Vanuit daar is er de verbinding met elkaar. Puur en zuiver.
– Een prachtige plek, omringd door de elementen. De elementen spelen een belangrijke rol in de chakrapsychologie en ons daarmee omringen geeft extra diepte. Het hele terrein heeft een heel fijne energie en is perfect geschikt om je eens per drie weken dieper met jezelf te verbinden.
– Thee met lekkers.
– Een kleine groep met maximaal 8 deelnemers.
– Aftasten van de wervelkolom op straling vanuit de chakra’s, in een persoonlijke sessie van ongeveer 30 minuten (optioneel en inbegrepen in de prijs). Dit heeft nadrukkelijk niet als doel een soort ‘diagnose’ te geven van openingen en/of blokkades in de chakra’s! Tijdens het aftasten ontstaat een ontmoeting tussen jou en mij waarin een ervaring kan ontstaan bij een van ons. Die ervaring kan helderheid geven over de toegankelijkheid en/of persoonlijke thematiek op het niveau van een of meerdere chakra’s. Bovendien kan het de doorstroming van energie door de wervelkolom bevorderen.
– Doordat we regelmatig samenkomen met een vaste groep over de duur van een aantal maanden krijgt wat je opdoet gelijk bedding en enige continuïteit. Zo neem je dit gemakkelijker mee je dagelijkse leven in.
– In de weken tussen de bijeenkomsten door ben ik beschikbaar voor vragen die niet kunnen wachten tot de volgende bijeenkomst. Via mail of WhatsApp.
– Intake per telefoon of videobellen van 15 a 30 minuten. We leren elkaar alvast een beetje kennen, jij kunt vragen stellen en ik krijg wat meer informatie over waar je op hoopt en waar je staat. Dat kan ik gebruiken in het finetunen van de cursus op de groep deelnemers.Je gaat zo diep als je wil.
Tijdens de samenkomsten ga je hoe dan ook kennis, ervaring en inzicht opdoen in jezelf, de chakra’s, bewustzijnsontwikkeling en daarmee (jouw blik op) het leven zelf. Door de insteek van de cursus is dat een zeer persoonlijke ervaring.
Na elke bijeenkomst reik ik een scala aan oefeningen aan voor thuis. Op die manier kun je je nog dieper verbinden met de energie van de chakra’s en jouw persoonlijke thema’s en/of jezelf ondersteunen. Dit is geheel optioneel en persoonlijk. Jij bepaalt of en welke oefeningen je doet. Ik denk en voel zo nodig uiteraard graag met je mee.Wanneer je op ontdekkingstocht gaat door jouw eigen lijf en bewustzijn, komen er soms dingen boven die eerder onder de oppervlakte schuil gingen. Misschien kom je bij de oorsprong van patronen die je niet langer dienen, ontstaat er een drive om dingen anders te gaan doen, of komt emotie vrij die je eerder hebt onderdrukt omdat er onvoldoende ruimte of veiligheid voor was. Dat kan een kwetsbaar proces zijn en dit is dan ook een van de redenen waarom het zo fijn is dat we als groep een tijdje met elkaar samen reizen. Door de fijne omhullende plek, de kleine groep en afgestemde begeleiding kun je rekenen op een veilige setting om op onderzoek uit te gaan. Ruimte te geven aan wat er is en/of je ervaring te delen in verbinding met anderen (als je dat wil) kan op zichzelf al heel verhelderend en helend zijn. Uiteraard denk en voel ik ook mee met wat er gebeurt en gedeeld wordt in de groep.
Mocht je behoefte hebben aan persoonlijke begeleiding bij wat je tegenkomt, ook dan denk en voel ik graag met je mee wat voor jou het meest dienend is. Als dat bij mij in mijn praktijk is, ben je vanzelfsprekend van harte welkom.

Inzicht in de chakra’s heeft mij gebracht dat ik veel dichter bij mezelf ben gekomen en gemakkelijker kan blijven. Het heeft me dieper inzicht gegeven in wie ik ben, mijn binnenwereld, hoe ik omga met mezelf, hoe ik de wereld om me heen ervaar en daarop reageer. Het heeft de relatie die ik heb met mijn lijf als mijn eigen veilige haven en kompas verbeterd en verdiept.
Ik gun jou van harte hetzelfde! Wees welkom!

Data (alle in 2024):
29 maart
19 april
17 mei
7 juni
21 juni
30 augustus
20 september
11 oktober
1 november
15 november
Alle bijeenkomsten duren van 10.00 tot maximaal 13.00 uur. (inloop vanaf 9.30 uur)

Heel graag tot dan!
Liefs,
Rozemarijn

Voor wie?

Voor wie? Voor iedereen die zichzelf beter wil leren verstaan, op ontdekkingstocht wil in zichzelf, geïnteresseerd is in de chakrafilosofie en/of de relatie tussen lichaam en bewustzijn. Je hoeft geen doorgewinterde yogi te zijn om mee te doen. Enige vertrouwdheid met je eigen lichaam is wel fijn. Neem bij twijfel even contact met me op. Liefs, Rosemarijn
MAX
8

Workshops adem chakra psychologie yoga yurt