Familie opstellingen
met paarden

Familie opstellingen (met paarden) test

Ontdek je plek in de kudde

Op de Kievitshof bieden we ook familieopstellingen waarbij we paarden inzetten. Tijdens de sessie betreden we hun paddock paradise en wordt je onderdeel van de kudde. De signalen die we afgeven tijdens onze gesprekken, zeggen veel over je gemoedstoestand. De paarden reageren hierop. Een reactie puur vanuit instinct, ontdaan van ratio en zonder dubbele agenda. Linde interpreteert deze reacties en geeft ze terug in de vorm van constructieve, maar soms ook confronterende adviezen.

Met familieopstellingen met paarden onderzoeken we zaken die niet lekker stromen in jouw leven. In combinatie met paarden werkt dit proces op een dieper niveau. Paarden zijn zeer gevoelig voor energie en kunnen de onbewuste gedachten, gevoelens en emoties van een persoon oppikken. Ze reageren op deze energie en laten dit zien in hun lichaamshouding en gedrag. Dit maakt het mogelijk om de onderliggende dynamiek en verstoringen binnen het systeem zichtbaar te maken. Aan de hand van deze systemische benadering leggen we de ware aard van deze onderstromen bloot en ontdek je waarom bepaalde ongewenste patronen je steeds weer verhinderen de beste versie van jezelf te zijn. De combinatie van familieopstellingen en paarden coaching wordt vaak als diepgaand en zuiver ervaren. De paarden bieden een veilige en oordeelloze omgeving waarin de essentie van het systeem direct zichtbaar kan worden. Dit maakt het mogelijk om op een dieper niveau te werken aan persoonlijke groei en heling.

Patronen ontdekken en doorbreken

Tijdens een sessie werken we met maximaal 12 personen en onze vier paarden. Om beurten wordt ingebracht door één van de deelnemers waar hij/zij  in zijn of haar dagelijkse leven tegenaan loopt; zaken die niet stromen, die telkens opnieuw (negatieve) aandacht en energie opeisen, die een belemmering vormen voor optimaal functioneren. Soms lijken deze onderwerpen in eerste instantie niks te maken te hebben met jouw familiesysteem. Echter, de meeste patronen worden gevormd door alles wat we in onze vroege jaren hebben meegemaakt en hebben meegekregen van onze ouders en voorouders, zelfs als we ze niet persoonlijk gekend hebben. Alles wat in jouw familiesysteem impact heeft gemaakt is ook in jou terechtgekomen en heeft jou dus ook gevormd. Door wat er nu speelt systemisch op te stellen, wordt zichtbaar waar de belemmering zit en kan met hulp van de begeleider een positieve innerlijke beweging in gang worden gezet. Hoe dat precies werkt is lastig te verklaren maar dat het werkt, is al uit vele opstellingen gebleken.

Liever aan de slag zonder paarden? 

Kijk dan op Familieopstellingen zonder paarden

Direct jouw plekje reserveren?

Kijk dan onderaan deze pagina voor beschikbare data of bekijk onze kalender met alle workshops en retraites op de Kievitshof.

 

Goed om te weten

Je familieleden zijn niet (fysiek) nodig bij familieopstellingen. Het is mogelijk een eigen vraag in te brengen, maar je kan ook deelnemen als representant. Ook wanneer je als representant in andermans’ opstelling functioneert, is deze therapeutische behandeling waardevol en leerzaam vanwege de vaak gedeelde ervaringen en herkenbare emoties.

Familieopstellingen

In een familieopstelling gaan we op zoek naar jouw plek binnen het systemisch veld. Hierdoor ontstaan krachtige inzichten waarmee terugkerende obstakels en patronen beter worden begrepen en de geestelijke en lichamelijke ongemakken die daaruit volgen gaandeweg worden geneutraliseerd. 


Workshops familieopstellingen paarden systemisch werk