Familieopstellingen

Familie opstellingen (zonder paarden)

Laat je energie weer stromen

Met familieopstellingen onderzoeken we zaken die niet lekker stromen in jouw leven. Aan de hand van deze systemische benadering leggen we de ware aard van deze onderstromen bloot en ontdek je waarom bepaalde ongewenste patronen je steeds weer verhinderen de beste versie van jezelf te zijn. Met deze effectieve methode zetten we samen cruciale veranderingen in gang en krijg je handvatten aangereikt die jouw zelfbeeld ingrijpend zullen veranderen.

In een familieopstelling onderzoeken we jouw plek in jouw (familie-) systeem. Sta jij wel op een voor jou krachtige plek of is er iets dat jou blokkeert. De opstelling zal het heel helder laten zien.  Hierdoor ontstaan krachtige inzichten waarmee terugkerende obstakels en patronen beter worden begrepen en de geestelijke en lichamelijke ongemakken die daaruit volgen gaandeweg worden geneutraliseerd. 

Patronen ontdekken en doorbreken

Tijdens een sessie werken we met een groep van 8 tot 12 personen. We laten ons bewegen door onze innerlijke beweging. No worries, iedereen is hiertoe in staat, ook al ben je super aards en pragmatisch ingesteld. Om beurten wordt een vraag ingebracht over een probleem waar één van de deelnemers in zijn of haar dagelijkse leven mee kampt; zaken die niet stromen, die telkens opnieuw (negatieve) aandacht en energie opeisen, die een belemmering vormen voor optimaal functioneren. Soms lijken deze onderwerpen in eerste instantie niks te maken te hebben met jouw familiesysteem. Echter, de meeste patronen worden gevormd door wat we in onze vroege jaren hebben meegemaakt. Door wat er nu speelt systemisch op te stellen, wordt zichtbaar waar de belemmering zit en kan met hulp van de begeleider een positieve innerlijke beweging in gang worden gezet.

Direct jouw plekje reserveren?

Kijk dan onderaan deze pagina voor beschikbare data of bekijk onze kalender met alle workshops en retraites op de Kievitshof.

 

Goed om te weten

Je familieleden zijn niet (fysiek) nodig bij familieopstellingen. Het is mogelijk een eigen vraag in te brengen, maar je kan ook deelnemen als representant. Ook wanneer je als representant in andermans’ opstelling functioneert, is deze therapeutische behandeling waardevol en leerzaam vanwege de vaak gedeelde ervaringen en herkenbare emoties.

Opstellingen met paarden

Op de Kievitshof bieden we ook familieopstellingen waarbij we paarden inzetten. Tijdens de sessie betreden we hun paddock paradise en wordt je onderdeel van de kudde. De signalen die we afgeven tijdens onze gesprekken, zeggen veel over je gemoedstoestand. De paarden reageren hierop. Een reactie puur vanuit instinct, ontdaan van ratio en zonder dubbele agenda. Linde interpreteert deze reacties en geeft ze terug in de vorm van constructieve, maar soms ook confronterende adviezen. 

Naar Familieopstellingen met paarden


Workshops familieopstellingen systemisch werk