Therapie met paarden

Therapie met paarden

Paarden liegen er niet om

Op de Kievitshof bieden we diverse programma’s waarbij gebruik wordt gemaakt van de onbetwistbare signalen van paarden op jouw houding en gedrag. Onder de deskundige begeleiding van Linde Thönissen verzorgen we onder meer paardencoaching volgens de CREF-methode. Stel je open voor hun edele instinct en werk aan persoonlijke groei en ontwikkeling met deze onconventionele maar verrassend effectieve therapie.

Op de Kievitshof leven onze vier paarden in hun eigen wereld. Roan, Beau, Appie en Lipa bewegen zich op een zo natuurlijk mogelijke manier in hun ‘paddock paradise’. In deze ruime buitenruimte kunnen de dieren vrij bewegen. Ze eten wanneer ze maar willen onbeperkt ruw voer. Net als in het wild staan de paarden altijd buiten, waar we uiteraard wel diverse natuurlijke schuilmogelijkheden voor ze hebben gecreëerd. 

Wordt onderdeel van de kudde

Met z’n viertjes vormen de dieren een natuurlijke kudde, waarbij elk paard door zijn of haar karakter een eigen positie inneemt in de groep. Bij de therapie met paarden die Linde verzorgt, wordt gebruikgemaakt van deze hiërarchie. Door als mens de paddock paradise te betreden, wordt je onderdeel van de kudde. De signalen die we afgeven tijdens gesprekken en coaching, zeggen veel over iemands gemoedstoestand. De paarden reageren op deze signalen. 

Linde interpreteert deze reacties en geeft ze terug in de vorm van constructieve, maar soms ook confronterende adviezen. Zo besef je zelf vaak niet dat er veel stress in je lichaam zit. Ondanks dat je dit ontkent in woorden, zal het paard jouw vluchtreactie herkennen. Het paard weerspiegelt zo de innerlijke wereld van de client. Een reactie puur vanuit instinct, ontdaan van ratio en zonder dubbele agenda. 

Nieuwsgierig geworden? 

Bekijk ons aanbod

 

Therapie met paarden

Therapie met paarden kan worden ingezet als individuele therapie of als onderdeel van familieopstellingen en de Deep Dive Soul Retreat. Wees voorbereid op onverwachte interventies en verrassende nieuwe zelfinzichten. Duik diep en goudeerlijk in alles wat er in jou leeft en vraagt om heling. Linde zal jou liefdevol confronteren met verborgen obstakels en zonder poespas tot de kern komen.