De Kievitshof

De Kievitshof

Verborgen paradijs tussen bos en weilanden

De Kievitshof is een verborgen paradijs tussen bossen en weilanden. In onze groene oase vlakbij Nijmegen staat de wereld even stil en werk je onder deskundige begeleiding aan persoonlijke groei en ontwikkeling.

We verwelkomen je met onze passie voor gezond leven en jarenlange ervaring op het vlak van coaching, neurotherapie en koudetraining. We bieden diverse workshops, trainingen, dagprogramma’s en retraites in onze sfeervolle ’achtertuin’ met twee moderne yurts, een biologische kruiden- en groententuin en een paddock paradise. Ervaar de helende werking van zuivere lucht, zingende vogels en rijke natuur terwijl je werkt aan blokkades, stressreductie of simpelweg een dag in alle rust tot jezelf komt. 

Dassen en druïden

Ons hof strekt zich uit over 22.000 vierkante meter direct naast natuurgebied de Overasseltse en Hatertse Vennen. Achterin vind je de Donderberg, een stuifduin die vanwege haar unieke karakter tot beschermd natuurgebied is verklaard. Op deze magische plek, begroeid met heide en bos, voerden druïden lang geleden rituelen uit. Wat deze wijze medicijnmannen daar precies uitspookten, vertelt de mythe niet. Maar stel je ervoor open en je voelt dat hun energie deze plek heeft betoverd.

De Donderberg is ook de thuishaven van een familie dassen. Overdag verschuilen deze bijzondere dieren zich in hun dassenburcht. ‘s Avonds, als de schemering valt, scharrelen ze over het terrein, op jacht naar kleine prooidieren. Met een beetje geluk spot je de dassenfamilie na een mooie dag workshops.

Een rijk ecosysteem

Op de Kievitshof groeien tientallen inheemse boomsoorten. Zo loop je onder meer lindes, appel- en perenbomen, moerbeien, eiken, kastanjes, beuken en esdoorns tegen het lijf. De toenmalige eigenaren plantten veel van deze heterogene flora 50 jaar geleden aan met grotere biodiversiteit in gedachten. In samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland zijn we een project gestart dat ons groene paradijs verder zal verrijken. Met het aanplanten van 650 fruitbomen en inheemse planten, garanderen we een stabiel ecosysteem waarin bijen, vogels en andere dieren kunnen groeien en bloeien.

Ook de centrale moestuin sluit aan op onze toewijding aan de natuur. De perken zijn aangelegd op basis van permacultuur. Hiermee wordt het bodemleven zo min mogelijk verstoord, terwijl onze gasten kunnen genieten van verse kruiden van eigen bodem.

Bekijk ons aanbod