Sebastien Klein

Sebastien Klein (1978)
Neurokinesioloog & Ademcoach
hetlichaam.nl
Sebastien Klein

De regie over je lichaam terug

Sebas is één van de twee oprichters van de Kievitshof. Naast zijn praktijk voor neurokinesiologie, helpt hij mensen de kracht van hun eigen lichaam en geest te herontdekken met ademwerk en koudetraining.

Zijn fascinatie voor het menselijk lichaam ontstond al vroeg. Sebas kampte als kind met dwangneuroses en ADHD en merkte dat sporten en meditatie rust brachten in zijn hoofd en controle over zijn ticks. Hij ontdekte dat door gedisciplineerde training en de juiste mindset het lichaam tot meer in staat is dan veel mensen denken. 

Ongeneeslijke patiënten genezen

Na zijn opleiding tot fysiotherapeut deed hij ervaring op met training, mobilisatie, revalidatie, arbeidsreïntegratie in ziekenhuizen, particuliere praktijken en verpleeghuizen. Maar fysiotherapie liet volgens hem toch vragen onbeantwoord en hij liet zich bijscholen in neuro-kinetica(-logie) en systeemtheorie. Op basis van zijn jarenlange ervaring, observaties en inzichten uit literatuuronderzoek ontwikkelde Sebas een baanbrekende eigen behandelmethode. Hiermee hielp hij inmiddels ruim 8.000  – waaronder vele ‘uitbehandelde’ – patiënten met klachten die door de reguliere medische wereld als onverklaarbaar waren bestempeld.

Ademwerk en koudetraining

Op zijn 35ste werd Sebas gebeten door een teek. Hij kreeg de ziekte van Lyme. Maar hij zat niet bij de pakken neer. Hoe kon een sterke, gezonde man knock-out worden geslagen door een minuscule bacterie? Hoewel complete genezing bij veel mensen onhaalbaar lijkt, ging hij de strijd aan met een uitgekiend dieet en plantenextracten. Bovendien verdiepte hij zich in ademtechnieken en koudetraining. Centraal hierin staat de vraag hoe je zelf actief je immuunsysteem kan beïnvloeden. Hij ontdekte dat lichaam en geest wel degelijk in staat waren deze vreselijke ziekte te overwinnen. 

Nieuwsgierig geworden? 

Bekijk ons aanbod

Specialismen Sebas

  • Stress systeem
  • Burn-out
  • Fysiotherapie
  • Neurokinesiologie
  • Poly-vagale stresstheorie
  • Ademwerk
  • Revalidatie

Sebas als spreker

Elke workshop met Sebas bestaat deels uit theorie. Bewustwording van de achterliggende processen van jouw mentale en lichamelijke welzijn, is de eerste stap naar zelfheling. Sebas deelt met ontwapenend enthousiasme zijn verrassende inzichten met zoveel mogelijk mensen. Zijn bevlogen vertelstijl zal zelfs de meest sceptische luisteraar meevoeren in door velen nog onbegrepen processen. Leer op begrijpelijke wijze hoe je meer controle kunt krijgen over jouw eigen lichaam en geest. Sebas is in te huren als spreker voor congressen, scholen en bedrijven. Hij is te boeken voor een spreekbeurt over de geheimen van ons stresssysteem, de kracht van adem of neurokinesiologie.

Neem contact op

Linde Thönissen (1982)