Onze missie

Onze missie

Regie over jouw lichaam & geest

Wij geloven dat lichaam en geest innig met elkaar verweven zijn. Deze brede visie op welzijn staat centraal in al onze activiteiten. Met de juiste mindset, gedisciplineerde training, uitgekiende voeding en kennis van je lichaam, kan je de meeste obstakels in je leven zelf overwinnen. De therapeuten van de Kievitshof gaan je daarbij helpen. Zodat jij op een natuurlijke manier de regie kunt terugnemen over jouw gezondheid.

Waarom onthaasten?

Stress is een goed voorbeeld van de verbinding tussen lichaam en geest. Veel lichamelijke klachten zijn te herleiden tot de constante druk om te presteren op professioneel en sociaal vlak. Ademwerk en koudetraining vormen een effectieve methode om zelf te leren schakelen tussen een actieve mindstate en ontspanning. De actieve stand van ons lichaam is nuttig als we werk willen verzetten en scherp willen zijn. Maar de moderne samenleving zorgt er bij velen voor dat we continue in deze stress stand verkeren. De uit-schakelaar lijkt soms onvindbaar door werkdruk, triggers van sociale media en permanente bereikbaarheid. Het risico van een burn-out ligt dan op de loer. Op de Kievitshof leren we je hoe je controle krijgt over deze processen. Zo ben jij voortaan stress de baas.

De kracht van de natuur

Bovendien geloven wij in de helende kracht van de natuur. Al onze workshops vinden plaats in onze groene oase grenzend aan natuurgebied de Overasseltse en Hatertse Vennen. De zuivere buitenlucht, het gezang van vogels en het voelen van gras onder je handen, draagt volgens ons bij aan de effectiviteit van de sessies. Onthaasten is immers een stuk makkelijker als je ver weg bent van stadse hectiek.

Ons streven is om de natuur haar werk te laten doen. Daarom serveren wij bij voorkeur biologisch eten en drinken, vermijden we zo mogelijk het gebruik van synthetische medicijnen, werken we aan een rijke biodiversiteit en laten we onze dieren zo natuurlijk mogelijk leven. Ook gebruiken wij de goudeerlijke signalen van onze paarden in familieopstellingen en therapeutische sessies. Hierbij interpreteren we de reactie van de dieren op jouw lichamelijke houding om psychische problemen te duiden.

Meer over de Kievitshof ->